Благослов Патријараха

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј са СВИБОР-ом на прослави Богојављења

Блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле благословио је у прошлом веку изучавање и вежбање Српског Витешког Борења - СВИБОР

Претражи
Да ли сте упознати и да ли Вам се допадају активности СВИБОР-а?
 
Статистика
Број прегледаних чланака : 573633
Посетиоци
Тренутни број посетилаца на сајту: 8. 

Почетак наутичке сезоне

СВИБОР лађа Славјана учествовала је у промотивној бесплатној пловидби поводом почетка сезоне у организацији Туристичке организације Београда, привредне коморе Србије и Секретаријата за привреду Београда. Присуствовали су Миодраг Поповић директор ТОБ и Тијана Маљковић Секретар за привреду. Други дневник РТС је приказао догађај.

 

 

Награда за филм о Дунаву на престижном филмском фестивалу у Берлину

Филм Туристичке организације Србије ТОС под називом „Дунав у Србији – 588 утисака“ на овом престижном филмском такмичењу освојио је “сребрну звезду“, тачније друго место. Признање је добијено у конкуренцији преко 1500 филмова из 42 земље света у категорији „Туристички филм“, по одлуци међународног жирија састављеног од познатих стручњака из области филмске индустрије, маркетинга и туризма. У снимању филма учествовао је СВИБОР и витешки бојни брод "СЛАВЈАНА" који су допринели атрактивности и укупном утиску о филму. Берлински Међународни филмски фестивал „Das goldene Stadttor“ већ 15 година један је од водећих светских међународних фестивала туристичког филма и мултимедије, посвећених признању туристичких продукција.

Погледајте филм о лепотама Дунава у Србији.

The Danube in Serbia: 588 Impressions


 

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ 2016.

Од 18. до 21. фебруара СВИБОР је учествовао на Међународном сајму туризма у Београду. Љубазношћу Управе Београдског Сајма имали смо свој изложбени простор-штанд на коме смо најавили, Витешке турнире, походе лађом Славјана и друге манифестације.

 

 

БИСТА КРАЉА АЛЕКСАНДРА

Дана 19. фебруара 2016. године у Дому Војске у Београду, Српски Витешки Ред СВИБОР учествовао је у свечаном програму поводом откривања бисте Краљу Александру Карађорђевићу, Витешком Краљу Ујединитељу.   Бисту је открио председник Србије г. Томислав Николић у присуству представника Војске, Црквених великодостојника, ЊКВ принцезе Јелисавете Карађорђевић и бројних уважених званица.

 

(фото:Медија центар Одбрана)

 

БОГОЈАВЉЕЊЕ 2016.

У пливању за Богојављењски Крст на Централној прослави Богојављења 2016 г. у Београду на Савском језеру победио је члан СВИБОРа Никола Ристић! Са благословом цркве Св. Ђорђа поред Српских витезова из СВИБОРа учествовала је Жандармерија, Војска Србије и грађанство. У делимично залеђену воду погрузило се преко 60 људи, међу којима је било и неколико жена и деце. .

 

 

БОГОЈАВЉЕЊЕ 2016.

Са благословом храма Светог Ђорђа СПЦ, у организацији СО Чукарица, ЈП Ада Циганлија и СВИБОР одржаће се Централна прослава великог хришћанског празника Богојављења 19. јануара 2016. г. на Савском језеру на Ади Циганлији.

Програм прославе:

08.30 Света архијерејска Литургија у цркви Св.Ђорђа
Освећење Богојављењске водице
11.00 Богојављенска Литија
11.30 Молитва на језеру-уметнички програм
12.00 Богојављенско пливање за Крст Часни

У пливању учествују СВИБОР витезови, Војска Србије, Жандармерија и пријављени грађани. Часни Крст начињен је од леда од прошлогодишње Богојављењске водице.
Позивамо све људе добре воље да присуствују спектакурарној Централној прослави Богојављења.

 

Христос се јави - Ваистину се јави!

 

Дочек Рафтинг регате Бањалука, Београд 8 октобар.

На лађи Славјана угостили смо господина Андреју Младеновића, Заменика градоначелника Београда, Миодрага Поповића директора ТОБ, Директора туристичке организације и Градоначелника Бањалуке, представнике медија и браћу регаташе.

 

Радост Европе, Калемегдан 2.октобар 2015.

 

 

СВИБОР У СВЕТОСАВСКОМ ЗВОНЦУ

 

 

 

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ТУРИЗМА У МОСКВИ, септембар 2015.

 

 

СМЕДЕРЕВСКА ЈЕСЕН


СВИБОР је учествовао на манифестацији Смедеревска јесен одржаној 5.,6. и 7. септембра 2015.

 

 

КАРНЕВАЛ БРОДОВА


На Карневалу бродова одржаном 29.августа 2015. године СВИБОР лађа Славјана освојила је прво место за најлепши брод у Београду.

 

 

Снимање историјско документарног филма Змај Огњени Вук - јул 2015. Дунав, Бојчинска шума, лађа Славјана и СВИБОР. Контраст студио.