Благослов Патријараха

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј са СВИБОР-ом на прослави Богојављења

Блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле благословио је у прошлом веку изучавање и вежбање Српског Витешког Борења - СВИБОР

Претражи
Да ли сте упознати и да ли Вам се допадају активности СВИБОР-а?
 
Статистика
Број прегледаних чланака : 548376
Посетиоци
Тренутни број посетилаца на сајту: 1. 

Сретење Господње у братској Русији


На позив Московског Патријархата Орловске Митрополије Руске Православне Цркве СВИБОР је учествовао у „Всемирном празнику православне младежи" на Сретење у Русији. Српску делегацију на овом важном догађају чинили су Радивоје Радуловић челник СВИБОРа, о. Арсеније Арсенијевић старешина храма Св. Вазнесења Господњег у Београду, Зоран Радовановић директор ОШ „Свети Сава" из Аранђеловца и неколико чланова СВИБОРа.

На овом ходочашћу Руским светињама посетили смо чувени манастир Оптину пустињу у ком смо присуствовали служби Божјој и поклоноли се моштима бројних Светитеља. Присуствовали и прислуживали на више служби у храмовима и манастирима Орловске Епархије. Поново се састали са схиархимандритом Илијом духовником Свјатјејшег Патријарха Кирила. Старац Илија је благословио Руско-Српско братство Витезова и Богатира и наш план о изградњи утврђења и храмова у Русији и Србији. За трпезом љубави са старцем Илијом и главним војводама Р. Радуловићем и А.Н. Павловим договорене су смернице даљег заједничког рада. Са Браћоm Руским Богатирима и Козацима из Орла, Туле, Москве, Курска одржали смо у „Знаменској Застави" празник „Јединством и љубављу спасавамо се" коме је присуствовао велики број деце и младежи, главни тв канал Россија1, више других тв канала и новинара.

За победу у јуришу и братску помоћ у одржавању празника добили смо велику Грамату Митрополита Орловског и Болховског г. Антонија. Сусрели смо се поново са Министром културе и спорта Руским Богатиром и Гинисовим рекордером Александром Муромским. Братске везе и љубав Руског народа премa Србима су се поново истакле у најлепшем светлу. Снимке погледајте овде:

В "Знаменской богатырской заставе" прошёл спортивный праздник

В Орле отметили Всемирный день православной молодежи

Богатырский праздник