Благослов Патријараха

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј са СВИБОР-ом на прослави Богојављења

Блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле благословио је у прошлом веку изучавање и вежбање Српског Витешког Борења - СВИБОР

Претражи
Да ли сте упознати и да ли Вам се допадају активности СВИБОР-а?
 
Статистика
Број прегледаних чланака : 547318
Посетиоци
Тренутни број посетилаца на сајту: 1. 

Српска витешка тврђава и храм Св. преподобног Иље Муромца на српској и Светог мученика Кнеза Лазара на руској земљи


Духовник Свјатјејшег Патријарха Московског и целе Русије схиархимандрит Илија (Ноздрин) благословио је изградњу Српске витешке тврђаве и храма св. преп. Иље Муромца на Српској земљи и истовремену изградњу храма Светог мученика Кнеза Лазара на Руској земљи. Ово је друга фаза пројекта "Поход древнословенском лађом из Руске у Српску земљу" који смо реализовали 2014. године а за који је нам је написмени благослов дaо Његова Светост Патријарх Српски г. Иринеј а са руске стране схиархимандрит Илија.

Благослов за другу фазу наведеног пројектa, за изградњу храма и тврђаве, нам је предат написмено. Главни Војвода Знаменске Богатирске заставе, Александар Николајевић Павлов, уручио је Архитектонски пројекат оверен написменим благословом старца Илије, Радивоју Радуловићу Челнику Српског Витешког реда СВИБОР. Уз прекрасан пројекат који смо од браће Руса добили потпуно бесплатно добићемо и попуст од 50% за извођење радова од фирме која је већ изградила неколико сличних храмова и тврђава у Русији. О свему наведеном и плановима за реализацију упознат је и Његова Светост Патријарх Српски г. Иринеј.

Представници СВИБОРа и Руских богатира као дародавци имали су у Старом Двору, састанак са замеником градоначелника Београда господином Андрејом Младеновићем. На састанку је договорено да се на територији Београда пронађе одговарајуће место за реализацију овог уникалног пројекта, који ће бити својеврсна културна и туристичка атракција престонице.