Благослов Патријараха

Његова Светост Патријарх Српски Господин Иринеј са СВИБОР-ом на прослави Богојављења

Блаженопочивши Патријарх Српски Господин Павле благословио је у прошлом веку изучавање и вежбање Српског Витешког Борења - СВИБОР

Претражи
Да ли сте упознати и да ли Вам се допадају активности СВИБОР-а?
 
Статистика
Број прегледаних чланака : 546405
Посетиоци
Тренутни број посетилаца на сајту: 2. 

Јубилеј 450 година града Орла


На позив администрације Руског града Орла и Богатира Знаменске Заставе, СВИБОР је учествовао на великој прослави годишњице оснивања града 3. 4. и 5. августа 2016. г

На овој годишњици у славу јубилеја града Орла СВИБОР је био једини представник Србије. Са браћом руским богатирима из Орла, Москве, Туле, Тољатија, Краснојарска, Волгограда учествовали смо у многим сегментима званичног програма прославе, на Централној свечаности на главном градском тргу, Булевару Победе, затим на древнословенској лађи довезли оснивача града цара Ивана Грозног на место прославе у парку поред реке Ока, извели приказ Српског витешког борења у библиотеци града Орла и на главној бини испред највећег спортско-трговачког центра Гринн Центр одржали тренинге СВИБОРа за децу у туристичком центру Знаменска богатирска застава.

У програму су учествовали бројни уметници из Русије. Гости Орла били су и Свјатјејши Патријарх Московски и све Русије г. Кирил, Државни министар унутрашњих послова, Губернатор Орловске области г. Вадим Потомскиј, Војска, Полиција, ВДВ, ветерани, спортисти, представници јавног и културног живота и уважене званице, велики број публике и многи писани и штампани медији. Министар културе и спорта г. Александар Муромскиј иначе Гинисов рекордер у више дисциплина организовао је топао и срдачан пријем за делегацију СВИБОРа и Руске Богатире у згради Управе.

На овом гостовању у Русији смо као и увек до сада достојно представили српску културу и витешку традицију. Српско-Руско витешко-богатирско Братство, је и овај пут заједничким трудом успешно реализовало бројне активности и показало блискост наших народа и заједничка стремљења ка очувању блиставе православне словенске традиције и културе.

Пут у Русију реализован је и уз подршку Министарства културе Републике Србије које нам је одобрлио 90.000 динара за авионске карте. Ово је иначе први пут у предходним деценијама постојања СВИБОРа и наших путовања на витешке турнире, манифестације и фестивале по свету да је неки држвани орган помогао наш наступ у иностранству, те се посебно захваљујемо Министарству на подршци.

Снимке погледајте овде:

Митинг Набат Истории Орел

450-летие Орла. Прибитие цара Ивана Грозного

Богатирска силушка Орел